Energieneutraal/Gasloos

Bouwen met oog voor mens, milieu en omgeving.

U wilt graag wonen in een comfortabele woning met lage of geen energielasten? De specialisten van de GelderGroep denken hierover graag met u mee en kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden. 

Niet alleen voldoen onze woningen aan de nieuwste energie eisen, ook hebben wij verschillende nieuwe energiepakketten ontwikkeld, waaronder een energie-0-pakket. Hiermee is het verbruik en de opwekking van de energie van uw woning in balans.

Wij adviseren u tevens over het toepassen van duurzame materialen in uw woning zonder dat u daarbij in hoeft te leveren op kwaliteit en uitstraling. Voor een duurzame, onder architectuur gebouwde woning met lage energie- en onderhoudslasten bent u bij de GelderGroep aan het juiste adres! 

Gasloos bouwen, is de nieuwe standaard.

Vanaf juli 2018 geldt voor alle aanvragen voor de omgevingsvergunning dat de woningen gasloos gebouwd worden. De GelderGroep heeft hier alle geruime tijd ervaring mee. Afhankelijk van uw situatie kiezen wij voor:

  • Lucht/water warmtepomp (eventueel in combi met een boiler)
  • Grondwaterwarmtepomp
  • Zonnecollector (PV panelen met fotovoltaïsche cellen)
  • Infrarood verwarming
  • Stadsverwarming
  • Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (in combi met CO2 sensoren)

Er is niet voor elke woning een standaard oplossing te bedenken. Veel hangt af van model en afmeting van de woning, de zonligging, geografische ligging enzovoort. De GelderGroep ontwerpt alle woningen op basis van hoge isolatiewaardes (de thermische schil). Immers dit vormt de basis voor de keuze van de technische installaties.

Zo worden alle woningen in de basis voorzien van vloerverwarming (de zogenaamde lage temperatuursysteem).

De ontwikkelingen gaan in hoog tempo verder. De GelderGroep streeft er naar om een zo optimaal mogelijk ontwerp en installatie te realiseren. Wij adviseren u graag welke keuze het best bij u past.