Collectief bouwen?

CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Ook voor het bouwen in CPO-verband is de GelderGroep uw deskundige. Met onze partners hebben wij al jarenlange ervaring met diverse CPO-projecten.

Één van de voordelen van het bouwen in CPO-verband is de besparing van kosten. De GelderGroep ziet hierin nog een voordeel wat tevens een besparing van uw woonlasten oplevert; het aansluiten van de woningen op een Smart Grid-systeem. De GelderGroep kan u adviseren over de mogelijkheden en denkt graag met u mee.

Woningen die worden aangesloten op een Smart Grid zien er niet anders uit dan elke andere woning. De aanpassingen zitten met name in de installatie van de woning. De meterkast is namelijk anders ingericht om decentrale energie-opwekking (bijvoorbeeld van zonnepanelen) en de verdeling van stroom over het net, zowel binnen als buiten de woning zo efficiënt mogelijk (vraag en aanbod) aan te sturen. Hiervoor is voortdurend communicatie binnen de woning tussen de meterkast en huishoudelijke apparatuur, zonnepanelen, de elektrische auto, het trafostation in de wijk en zijn de energiestromen voor u inzichtelijk. In de toekomst zijn koppelingen met een eigen opslagsysteem zoals accu’s of batterijen ook mogelijk.

Afhankelijk van de plaats waar u bouwt en het aantal woningen is er zelfs subsidie mogelijk voor het bouwen in een CPO-verband. Via de website van uw provincie kunt u meer informatie vinden over de subsidiemogelijkheden.

Voor meer informatie over het bouwen in CPO-verband met de GelderGroep kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs.